ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΥΡΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΥΡΗ

Η γύρη ΑΝΘΗΜΑ είναι το προϊόν που βρίσκεται στα άνθη των φυτών, το οποίο συλλέγουν οι μέλισσες. Πρόκειται για φυσική πρωτεΐνη υψηλής διατροφικής αξίας, περιέχει όλα τα είδη αμινοξέων, όλα τα μέταλλα, τις βιταμίνες, πρωτείες, λίπη, είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και άλλα συστατικά που θεωρούνται αναγκαία για την ανάπτυξη και τη σωστή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού.  

Είναι μία ατελείωτη ποσότητα μικρών κόκκων, με διάφορα χρώματα και σχήματα.

Η γεύση της γύρης είναι γλυκιά κι εύγευστη , μερικές φορές όμως ανάλογα από την ποικιλία των φυτών που προέρχεται είναι πικρή κι άγευστη.

Ο άνθρωπος τη χρησιμοποιεί σαν συμπλήρωμα της διατροφής του. Η γύρη δρα βιολογικά κι εκ βαθέων με ευεργετικά αποτελέσματα σε πολλά σημεία του οργανισμού μας. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση της βοηθά στην βελτίωση της μνήμης, στη μείωση της όρεξης, στην απώλεια βάρους, στην σταθεροποίηση της πίεσης του αίματος στα επιτρεπτά όρια, στην αύξηση της ταχύτητας μεταβολισμού της αιθανόλης, στην έντονη σεξουαλική δραστηριότητα.

Ακόμη βοηθά στη θεραπευτική αγωγή της προστατίτιδας και βελτιώνει τη διουρητική δράση. Η φρέσκια γύρη που διατηρείται στη θερμοκρασία δωματίου χάνει την ποιότητα της μέσα σε μερικές μέρες, εκείνη που διατηρείται στο ψυγείο χάνει ένα μεγάλο μέρος της θρεπτικής αξίας της μετά από λίγους μήνες, ενώ η ίδια η γύρη μπορεί να καταψυχθεί στους – 15°C για πολλά έτη χωρίς ποιοτική απώλεια.

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ

Τριανταπέντε (35) γραμμάρια γύρης την ημέρα καλύπτουν τις ημερήσιες ανάγκες μας σε πρωτεΐνες, βιταμίνες κι ιχνοστοιχεία. Η γύρη καταναλώνεται στη φυσική της κατάσταση ή την αναμειγνύουμε με διάφορα προϊόντα όπως μέλι, γιαούρτι, παγωτό και ψιλοκομμένα φρούτα. Μπορούμε επίσης να τη διαλύσουμε σε ροφήματα (γάλα, χυμό).